Psiholog Otopeni, Psiholog Online

Cabinet psihologie Otopeni – Psihologie Online

Distribuie articolul:

Cabinetul de psihologie din OtopeniCorina Emy este locul care îți oferă servicii profesionale de tratament psihologic. Din păcate, încă suntem în zona în care credem că a apela la un psiholog este semn de slăbiciune, de o boală, că vom fi arătați cu degetul sau se va chicoti despre noi în pauzele de țigară. Dar, din contră, a-ți da voie să ceri ajutor este un semn de putere, curiozitate, sinceritate cu tine însuți , dorința de a face ceva diferit. A apela la ajutor este dovada de a recunoaște o nevoie. De cele mai multe ori primesc un telefon pentru a se stabili o programare atunci când cineva experimentează probleme emoționale sau de comportament și îi afectează viața de zi cu zi. Acestea pot fi probleme legate de stres, anxietate, depresie, probleme de relaționare, dificultăți emoționale legate de schimbările din viață și îi afectează emoțional sau comportamental.

Sesiunile de terapie psihologică pot fi individuale, de cuplu sau de grup, în funcție de nevoile și preferințele persoanei. În general, în prima ședință din cadrul cabinetului de psihologie din Otopeni vom evalua situația și vom discuta despre obiectivele și așteptările în ceea ce privește terapia. În sesiunile următoare, se va lucre, în cadrul unui plan care poate include diverse tehnici și abordări terapeutice, adaptate nevoilor tale în înțelegerea și depășirea dificultaților. În cadrul cabinetului de psihologie din Otopeni vei avea parte de susținere, de încurajare și îndrumare, psihoterapia fiind îmbinată și cu servicii de consiliere, psihoeducație, hipnoterapie și dezvoltare personală.

Ce alegem, consiliere, dezvoltare personală sau psihoterapie? – Răspunsul clasic este că alegerea ține atât de natura problemei, profunzimea ei, cât și de timpul în care dorim să o rezolvăm. Însă, cele trei se întrepătrund și diferențierea este mai degrabă impusă de normele colegiului psihologilor prin care se impun diferite nivele de calificare și experiență. Însă, natura psihicului și nevoile individuale ale fiecăruia dintre noi nu se potrivește cu o clasificare conceptuală. Însă putem simplifica, considerând că avem nevoie de consiliere atunci când avem o problemă imediată și ne dorim o soluționare rapidă (max. 10 ședințe), aici și acum, la nivelul relațiilor și comportamental. Când suntem relativ mulțumiți de cine suntem, dar parcă lipsește ceva, am vrea să facem și altceva, dar nu știm ce, căutăm dezvoltarea personală – adică să ne cunoaștem și să ne valorificăm abilitațile, pasiunile, dorințele(chiar și pe cele care aparent nu au o valoare în societate dar ne aduc bucurie și ne insuflețesc).

În explorarea prezentului, a ceea ce facem și de ce facem, cum facem sau ne simțim ne îndreptăm atenția și către trecut. Știu că multora ne place să considerăm trecutul trecut și să privim doar către viitor, dar să nu uităm că ceea ce suntem azi este determinat de evenimente, convingeri, experiențe din urmă. Nu putem să ștergem tot și să ne redefinim fără un minim set de principii socio-morale (care vin tot din trecut). Dar, în consiliere și dezvoltare personală ne uităm la posibile surse ale unor reacții sau sentimente pentru a ne înțelege și, eventual, a alege să acționăm diferit. Iar atunci când este nevoie să reașezăm, să dam valențe diferite trecutului, reclădind structura personalitățîi noastre, vorbim de un proces de lungă durată (de la câteva luni până la ani), este psihoterapie. Experiența din cabinet nu este însă liniară – rezolvarea unei probleme acute care ar fi un motiv de consiliere, poate evolua spre dezvoltare personală, iar în căutarea sursei unor blocaje se pot resemnifica evenimente dureroase din trecut cu impact major asupra convingerilor și înțelegerii actuale.

Hipnoterapia este o formă de terapie în care un terapeut folosește hipnoza pentru a ajuta pacientul să facă față unor probleme psihologice sau emoționale. Hipnoza este un proces în care pacientul este adus într-o stare de relaxare profundă, astfel încât terapeutul să poată ajunge la nivelul subconștientului și să lucreze cu el pentru a schimba comportamente, gânduri sau emoții nedorite. Însă, contrar unor mituri, hipnoterapeutul nu poate produce modificări nedorite de client!

Mai este important de menționat că toate informațiile discutate în cadrul ședințelor de terapie psihologică sunt confidențiale și sunt protejate de lege. Astfel, te poți simți în siguranță să discuți despte problemele tale fără teama că informațiile din cadrul ședinței de terapie vor fi dezvăluite către alte persoane. În cabinetul fizic sau online se creează un spațiu de încredere, lipsit de (pre)judecată, în care te poți exprima liber, poți povesti despre gândurile, emoțiile, convingerile tale. Eu îți voi fi alături, ca un asistent care punctează, trasează harta virtuală pe care o discutăm pas cu pas, împreună, explorează și clarifică dacă este nevoie – ați pune povestea în cuvinte este primul pas într-un proces terapeutic. Următorul pas este de a răspunde la întrebarea: „și acum că știi asta, ce vrei să faci?”. Răspunsul poate fi nimic, e suficient că știu sau mai vreau să explorez și să înțeleg,sau vreau să fiu/simt/fac altfel. Nu totul se întâmplă în cabinet, în interacțiunea cu psihologul. Cele discutate și descoperite se așează în gânduri și convingeri între ședințe, capătă sens în viața de zi cu zi : la serviciu, în familie, cu prietenii.

Cabinetul de psihologie din Otopeni oferă ședințe de psihologie online adaptate nevoilor tale. Cu toții știm că poate fi mai comod să comunici online, iar ședințele de psihologie online sunt la fel de eficiente ca și cele din cabinet. Apelul se va desfășura online, pe o platformă securizată, din confortul spațiului tău, cu o programare în prealabil. Apelează la un psiholog online atunci când, din diverse motive, nu poți ajunge la cabinet pentru a beneficia de consiliere psihologică.

De multe ori teama de a fi față în față cu problemele sau situațiile dificile din viața ta oprește calea spre o consiliere psihologică la cabinet, însă psihologia online poate fi o alternativă comodă și la fel de benefică ca și ședințele de terapie din cabinet. Putem face ședințe de psihologie online pentru atacuri de panică, depresie, stres, furie, gelozie, probleme de comunicare, probleme de relaționare și orice alte probleme pe care simți că nu le poți depăși singur/ă , decât cu ajutorul unui profesionist.

Nu lăsa distanța să fie o piedică în calea rezolvării problemelor tale, apelează cu încredere la serviciile cabinetului de psihologie din Otopeni și împreună vom fi învingători în calea spre o viață mai bună, mai liniștită, depășind obstacolele ce apar zi de zi.